Berättelsen om en liten stor ingenjörsfirma

Calle startade eget företag tillsammans med ett par vänner från studietiden, ganska snart efter att deras utbildning var klar. Som nystartad ingenjörsfirma fick de jobba hårt med att skapa nätverk och få nya kunder, samtidigt som de försökte fokusera på kärnan i arbetet, de tekniska lösningarna och den höga kvalitet de ville erbjuda. Det var tufft i början när ingenjörsfirman bara bestod av dem, men efter ett tag hade de skapat sig en plats på marknaden och kunde nyanställa för att avlasta med uppgifterna runtomkring. Arbetet på en ingenjörsfirma innehåller förstås alltid utmaningar, men det är betydligt mer tillfredsställande att dessa är kluriga tekniska uppgifter.

Det rullade på för deras lilla ingenjörsfirma, så småningom fick de återigen överväga riktningen för sitt företag, att expandera eller inte expandera? Det finns fördelar med ett litet familjärt företag, men andra med ett stort. Med efterfrågan på den här ingenjörsfirmans tjänster var det lätt att välja att expandera. Fler anställda, större lokaler, fler kunder och större spridning på uppdragen, både branschmässigt och geografiskt. Deras lilla ingenjörsfirma hade vuxit upp och frågan är om de hade hängt med riktigt. Calle behövde en paus för att fundera över vad han ville, men som tur var hade hans vänner fortfarande ångan uppe och kunde ta över ingenjörsfirman och uppdragen så länge. Calle hade ett välförtjänt uppehåll där han kunde göra annat och se sig omkring, men det dröjde inte så länge innan han kände att han ville tillbaka till ingenjörsfirman. För honom var det bästa att få fundera på ett riktigt komplicerat projekt och hitta rätt lösning, och i deras ingenjörsfirma hade de skapat precis rätt miljö för det.

Den numera lite större ingenjörsfirman jobbade på med att behålla den här miljön som kunde ge utrymme för innovation och personlig utveckling, samt upprätthålla sin kvalitet samtidigt som den skulle vara lönsam och effektiv. Inte alls lätt, men Calle och hans vänner hade fortfarande det gemensamma målet i sikte och arbetade tillsammans för att utveckla sin ingenjörsfirma. Vi får väl se vart den lilla stora ingenjörsfirman tar vägen i framtiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest