Att jobba som konsultmäklare i Stockholm

Nu har jag bott i huvudstaden i över 5 år. Det är otroligt vad snabbt tiden går. Jag kommer ihåg när min storebror pratade med mig om att jag måste ta vara på tiden jag har. Han är 14 år äldre än mig och har alltid varit noga med att berätta hur livet som äldre fungerar. Nu är jag 30 och han är 44. Han jobbar som snickare och jag jobbar som konsultmäklare i Stockholm. Det är härligt att vi båda valt att bosätta oss i huvudstaden, trots att vi kommer från Luleå. Det är skönt att ha någon ur familjen i sin relativa närhet.

Så, 5 år som konsultmäklare i Stockholm alltså. Vad tycker jag om det? Jag tycker att det går väldigt bra. Om någon hade frågat mig för 15 år sedan vad jag ville bli hade konsultmäklare i Stockholm inte varit en framtidsdröm. Jag hade knappt varit i Stockholm och konsultmäklare hade jag definitivt aldrig hört talas om. Tiderna förändras. Slumpen kickar in och leder till ett val som leder till ett annat. Plötsligt arbetar man som konsultmäklare i ett av Stockholms finaste kvarter. Det känns fint!

Jag får en del frågor om vad det faktiskt innebär att arbeta som konsultmäklare i Stockholm. Många tycks nyfikna på yrket, och det tror jag är en väldigt bra sak. Jag menar, konsulttjänster lär knappast minska. Särskilt inte i Stockholm, och därför kommer konsultmäklare alltid att vara ett eftertraktat yrke. Det är i alla fall vad jag tror. Man ska dock komma ihåg att jag förstår är väldigt vinklad i frågan. 

Hur som helst så är det många som ställer frågan till mig om vad jag gillar mest med mitt jobb. Svaret är enkelt. Det är att hjälpa människor och företag genom att presentera rätt kandidat för rätt klient. Detta ser jag som någonting otroligt givande. Att sätta fingret på vad en klient behöver och leta upp kandidaten som skulle göra jobbet på bäst sätt. Alla blir glada när man arbetar som konsultmäklare i Stockholm och gör sitt jobb på rätt sätt. Det känns särskilt fint att kunna ge unga människor deras första jobb.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest