Ett dörröverstycke

Jag lade upp lite bilder från vår nya lägenhet och har fått in oerhört många frågor efteråt. De flesta frågor har handlat om hur vi har det. Jag svarar därför på dessa genom att säga: Vi trivs jättebra och allt är frid och fröjd efter renoveringen. Näst mest frågor har handlat om det dörröverstycke vi skaffat över dörren in till vardagsrummet. Faktum är att detta har överträffat allt jag kunnat tro. Dörröverstycken tycks vara ett stort intresse för många av er. Eller kanske är det stuckaturer i största allmänhet? Oavsett vad så tänkte jag idag lägga lite fokus på just dörröverstycke och tala lite om hur det gick till när vi skaffade det.

Vi visste att vi ville inreda lägenheten någon annorlunda mot hur det såg ut innan. Det skulle få lov att bli lite mer traditionellt, lite mer klassiskt. Vi tänkte att olika dekorativa ornament nog skulle göra susen. Dörröverstycke var något vi drömt om innan och därför något vi nu skulle slå till på. Vi visste bara inte var man började leta. Vem säljer dörröverstycken och hur sjutton hittar man den bästa återförsäljaren?

Vi tog till Google, som vanligt. När vi sökte på dörröverstycke insåg vi att det fanns en väldigt massa företag som arbetade inom fältet. Mängder som talade om hur deras produkter var bättre än konkurrenters och allt sådant. Problemet var bara att många dörröverstycken tycktes vara gjorda av ganska mesiga material. Vi ville ha något i gips, förstås. Vi fick därför dyka djupare och tillslut hittade vi ett företag med otroligt goda vitsord från kunderna. Vi tog kontakt och mottog en gratis offert redan efter några timmar. Allt såg bra ut så vi bad att få ett möte. Under mötet gick en person, tydligen proffs på just dörröverstycken, igenom vilka valmöjligheter vi hade.

Det var inte lätt att välja dörröverstycke. Jag tyckte faktiskt att det var riktigt krångligt, särskilt som vi visste att beslutet skulle vara absolut. Vi kunde förstås välja att göra om ifall vi inte skulle vara nöjda men det kändes lite onödigt. Nej, vi skulle välja rätt dörröverstycke från början. Så skulle det få bli.

Som tur var så kunde personen som hjälpte oss anta en konsulterande roll. Hon förklarade noggrant för oss hur vi kunde tänka i form av matchning med övrig design. Hon betonade att man inte behövde följa konventioner när det gällde dörröverstycken men att det ibland kunde fungera som ett riktmärke. Vi skalade ner våra val till fyra ganska olika lösningar. Tillslut landade vi i det dörröverstycke ni nu kunde se på bilderna från sist.

Vad tycker ni? Kommentera gärna!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest