Konsultförmedling och saker man kan undra

Igår lovade jag att återkomma med fler frågor och svar om konsultförmedling om en vecka. Eftersom så många fler frågor har trillat in så återkommer jag redan idag. Håll i hatten, vi kör direkt:

Hur kommer det sig att du valde konsultförmedling?

Jag har en HR-utbildning i botten. Att arbeta med rekrytering har alltid varit något jag sett framför mig att jag ska göra. Konsultförmedling handlar ju i grund och botten om just rekrytering. Det fina är att det dessutom handlar om kompetensutveckling. Det handlar om hur man får det bästa ur varje situation och person. Konsultförmedling, som de flesta vet, handlar om att få rätt konsult till rätt uppdrag och kund. När detta lyckas och när det har skett på ett väldigt smidigt sätt så blir man ofta väldigt nöjd. Nöjd med sig själv och nöjd över hela situationen. Kunden har fått den kompetens den eftersökt och konsulten har fått jobb. Win/win situation.

För att utveckla svaret ytterligare så var det Marianne som fick in mig på konsultförmedling från början. Marianne är min gamla lärare i Beteendevetenskap. Hon och jag fick en nära relation när jag skrev min uppsats. Hon tipsade konsultförmedlingen om mig. Det var någon hon kände som arbetade där. Jag blev uppringd, det bokades ett möte och en vecka senare hade jag ett jobb. Så kan det gå.

Hur länge tror du att du kommer hålla på?

Låt se nu. Jag är 30 år gammal så skulle säga mellan 1 år och 35 år, ungefär. Ett väldigt luddigt svar men det är också en oerhört svår fråga att besvara om konsultförmedling. Eller ja, det är väl en svår fråga att svara på överlag. Jag vet inte hur länge jag kommer vilja jobba med konsultförmedling. Jag vet ingenting som jag kommer vilja göra i framtiden. Det är det som är så finns med framtiden. Den finns där för att utforska. Kanske sysslar jag med samma sak resten av mitt yrkesverksamma liv. Kanske gör jag något annat. Det jag vet är att jag arbetar med konsultförmedling nu, och att jag trivs med det.

Tycker ni att det ger er bra kött på benen att få frågor besvarade på det här sättet? Jag tycker faktiskt att det är ganska kul att svara så om ni fortsatt har obesvarade frågor: Hör av er!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest