Naprapat

Naprapati

Med terapi- och undersökningsmetoden för struktur, metabolism och psyke kan balanseras på ett mycket effektivt sätt. AM införlivar främst självläkande krafter och självkorrigering mekanismer i vår kropp i läkningsprocessen.

AM är ett alternativt medicindiagnostik- och terapisystem som ursprungligen grundades på 1950-talet av den kanadensiske naprapaten John C. Lowe. Ursprungligen användes det främst av naprapater. Idag används det också inom tandvården och många andra medicinska yrken i Europa.

Läkningsprocessen som lökmodell

Med hjälp av AM är det möjligt att behandla individuellt och specifikt.Tänk på läkningsprocessen som en lökmodell. Under behandlingen arbetar vi bort obalanserna från utsidan till insidan, ”lager för lager”. Med varje behandling är kroppen upptagen med ett annat ”lager”, alltså en annan prioritet. Jag löser blockeringar som är högsta prioritet för kroppen. Innan symtom uppstår i våra kroppar, en kaskad av processer måste först äga rum innan vi känner smärta. Ett litet trauma på fotleden kan leda till en mild hållning och därmed till en muskel obalans. Detta i sin tur kan ha en effekt på hela muskuloskeletala systemet.
Med andra ord, i den första behandlingen, kan läkningsprocessen inte ens ta itu med de märkbara symptomen, men med många grundläggande prioriteringar, som först måste bringas i balans. Detta har satt stark prägel på vardagen för alla som arbetar som naprapat, i Stockholm och annanstädes.

Syftet med tillämpad kinesiologi

I princip försöker AM att balansera struktur, kemi och psyke ”steg för steg”. För när kroppen är i balans, det finns ingen anledning till smärta. Framstegen är mycket tydligt synliga med hjälp av muskelfunktionstesterna, vilket alltid är mycket imponerande för patienter såväl som för mig! Vill du komma i kontakt med naprapat i Malmö eller i Stockholm för frågor om detta? Ring oss på Fritjofs Naprapat Stockholm redan idag!

Struktur Muskler och vävnader.

Obalanser i rörelseapparaten, till exempel också på grund av trauma/skador
Metabolism / Kemi metabola problem, brist på olika vitaminer eller spårämnen, miljögifter, allergier
Psyke känslomässiga orsaker som stress, psykiska trauman

Hur ser en behandling med AM-metoden ut hos en naprapat?

Som hos vilken yrkesprofessionell som helst! Metoden är baserad på manuella muskeltester, vilket gör att jag kan hitta orsakerna långt borta från symptomen. På grund av den neuromuskulära funktionsförändringen i musklerna kan jag avgöra var exakt justerad* behandling måste behandlas.

Detta innebär att jag inte bara tittar på värkande området under behandlingen, utan jag undersöker orsakerna till symtomen. Kroppen består av komplexa inbördes samband, som alla kan vävas samman.
Huvudvärk och nackspänning, till exempel, kan också ha sin orsak i bäckenregionen. Fråga våra naprapater i Stockholm för mer info om detta!

Vad är en bäckendifferens / benlängds-skillnad?

Om benen är av olika längder, talar man ofta om en bäckens feljustering. Det tränade ögat måste ofta titta på hållningen när du står och ligger ner för att bestämma en obalans.

Var kommer bäcken-feljustering ifrån?

För det första är en obalans i bäckenet uppdelad i antingen en funktionell eller en anatomisk benlängdsskillnad. Vi på Fritjofs Naprapat Stockholm vet allt om denna typ av besvär.

Funktionell benlängdsskillnad

I de flesta fall är det en funktionell bäckens feljustering. Detta kan utlösas av spänningar i bäckenet eller ryggmusklerna. Tack vare dras ojämlik dragkraft av musklerna, bäckenet in i en lätt feljustering. Denna obalans kan behandlas av en naprapat. Behandlingen återaktiverar de omgivande musklerna, vilket resulterar i en mer balanserad rörelse och ett bättre gångmönster.

Som vi vet kan kroppen kompensera för många små felaktigheter under en viss tidsperiod. Om obalansen kvarstår under en lång tidsperiod eller om den är särskilt starkt utvecklad kan det emellertid också uppstå konsekvenser. På lång sikt kan laterala krökning av ryggraden (skolios), allmän ryggsmärta, huvudvärk, spänning eller rörelsebegränsningar förekomma.

Hur kan en naprapat i Stockholm hjälpa mig med detta?

Eftersom mjuka vävnader (muskler och leder) är ofta ansvariga för en bäckenförsämring, naprapat kan kompensera för denna obalans med milda tekniker.
Om en bäckens feljustering detekteras men det inte finns några symtom, kan det behandlas förebyggande. Riskfaktorer för till exempel ryggsmärta, strålning i benen, dra i ljumsken eller skolios kan förnuftigt förebyggas. Balansera din kropp innan det gör ont! En naprapat kan hjälpa dig.

Anatomiska ben längd skillnad

Denna form är sällsynt! Detta kan orsakas av kirurgi, proteser, benfrakturer i barndomen eller en genetisk predisposition.
I detta fall är benen i själva verket olika längder eller nedsatt, vilket gör det svårt för bäckenet att vara i balans.
Insättningar rekommenderas ofta, vilket kompenserar för skillnaden.
Men om dessa orsaker inte gäller för dig, deras bäckenförsämring kan förmodligen lösas av en naprapat genom att balansera musklerna.

Ring en naprapat i Stockholm och få hjälp redan idag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest