Olika typer av plattor

charles-deluvio-zy0s5QJZTYo-unsplash

De fyra mest använda materialen är klinker, natursten, keramik och cement. Cementplattorna består av de så kallade portugisiska, marockanska och spanska brickorna. Naturstenstenarna kommer direkt från naturen. Det är därför de ger ett unikt och lyxigt utseende till ditt hem i Stockholm. Denna variant är dyrare än keramiska plattor, eftersom de är unika och kakel med natursten kräver verkligt hantverk från plattan. Keramiska plattor avfyras under höga temperaturer. Glasskikt och mineraler läggs till för att stärka plattan. Idealisk som köksplattor och badrumsplattor.

Golvplattor
Golvplattor, även kallade plattor, är mycket hygieniska jämfört med andra typer av golvbeläggning. Vill du spara pengar på sida vid sida? Sedan har du en look-a-liknande kakeluppsättning, till exempel ett keramiskt kakel som liknar marmor. Det är mycket billigare än äkta marmor. Om du har stora golvplattor placerade i vardagsrummet känns utrymmet större. Plattor bakas under höga temperaturer. Som ett resultat har porerna stängts och smuts kan inte sätta sig i dem. Ett bra kakel kommer att hålla livet ut. Dessutom erbjuder det breda valet ett lämpligt kakel för alla. Natursten och keramik är de vanligaste materialen när man lägger plattor.

Naturstenstenar
Varje natursten är hundra procent unik. Bilden som många människor har av natursten är att den är mycket lyxig och exklusiv och därför dyr. Det är något sant, men vi måste nämna att det finns nya, billigare varianter idag. Det finns många variationer i brickor och tjocklekar, så det finns alltid en natursten som matchar dina önskemål och önskad stil. De naturliga stenplattorna bibehåller värmen väl och det är ett mycket hållbart kakel. Dessa plattor kan kombineras med golvvärme. En ytterligare fördel är att skador är mindre märkbara eftersom stenen är helt färgad istället för bara det yttre lagret.

Keramiska plattor
Ett keramiskt kakel är mycket praktisk och dekorativ. Den stora fördelen med att sätta keramiska plattor är att smuts inte kan tränga in i plattan. Detta beror på glasskiktet. Dessutom kräver plattan lågdos av underhåll och är mycket användarvänlig. De glaserade brickorna är resistenta mot fläckar, repor och kemikalier. Så praktiskt att använda som köksplattor. De kräver också mindre underhåll än naturstenvarianten. Du kan enkelt ta bort den ytliga smutsen under veckostädningen. Vatten och ett neutralt tvättmedel räcker när du rengör köksplattorna. Du kan också få keramiska plattor i unika mönster. På så sätt tar du med dig nya färgglada kulturer till ditt hem i Stockholm.

Kakelgolv och golvvärme
Ska du kakla i ditt hus i Stockholm? Överväg att lägga golvvärme. Ett kakelgolv och golvvärme är en perfekt kombination. Beläggning i kombination med golvvärme sparar cirka 15% – 25% på energikostnaderna. Dessutom ökar det din bostadskomfort avsevärt. Ett kakel stoppar inte värmen. Tvärtom, de leder värmen och håller rummet varmt längre. Även om uppvärmningen redan har stängts av förblir kakelgolvet varmt ett tag. Du kan kombinera golvet med både elektrisk och vattenfylld uppvärmning. Lägga golvvärmen är inget som rekommenderas att göra själv. Detta är ett jobb som du borde ge till en av de mer erfarna plattläggarna. Du kan lätt få icke bindande offerter ifrån plattläggarna i Malmö, jämför dem och bestäm dig för vilken som passar dig bäst.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest