Rollen som konsultmäklare i Stockholm

Jag fyllde nyss 40. Det är väl ingen som läser den här bloggen som på något mirakulöst sätt lyckats missa det. Så var det i alla fall. ”Halvvägs till 80” som min pappa sa medan han skrattade i telefon på födelsedagen. Jävla pappa, jävla humor som hemsökt mig hela livet. Blir man aldrig fri?

Så, 40 alltså. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte varit ångestfylld inför detta. Jag vet inte varför det slog så hårt. Jag minns inte att det var någon fara alls med att fylla 30. Det som i alla fall hände och som hänt sedan dess är att jag ständigt fastnar i återblickar. Jag fastnar i tankar om vad jag gjort med mitt liv, inte vad jag vill göra. Visst låter det dumt?

Senast skrev jag om när jag arbetade som konsultmäklare i Stockholm. Jag tänkte att det skulle handla om det även idag. Jag tror nämligen inte att jag hade flyttat till Stockholm om det inte var för mitt jobb som konsultmäklare. Faktum är att jag är ganska säker på det. Det var en ren jävla slump att det blev huvudstaden för mig. Om jag inte hade arbetat som konsultmäklare i Stockholm hade jag inte träffat min flickvän och blivande fru. Om jag inte hade träffat henne så hade jag givetvis inte sett röken av våra två barn. Ja, ni hänger med. Mitt arbete som konsultmäklare i Stockholm har betytt mycket för mig.

För er som missade förra veckans inlägg kan jag berätta att jag arbetade som konsultmäklare i Stockholm i 2 år. Två år av slit och tidiga mornar blandade med sena nätter. På den tiden var konsultmäklare ett helt annat jobb än idag, och Stockholm var för all del en annan typ av stad. Även om det var jäktigt och stundtals övermäktigt så var detta den bästa tiden i mitt liv. Det var otroligt roligt att ha flyttat från min lilla hemstad till en så stor och vacker stad. Det var Stockholm, min roll som konsultmäklare, mina nya vänner, mina nya arbetskamrater – Ja, mitt nya liv helt enkelt – Det var det som gjorde det äventyret till mitt viktigaste och mest avgörande.

Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Är det någon av er som har tagit ett beslut som skulle spela stor roll för resten av era liv? Jag vill jättegärna höra era berättelser. Skriv i kommentarsfältet och dela gärna!

Hej så länge!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest