Våga måttbeställda mattor

För ett tag sedan berättade jag om mitt nya intresse för måttbeställda mattor. Jag och min sambo har äntligen blivit sambos, kan man säga. För första gången skulle vi bo under samma tak och ansvara för inredning av vårt eget bo. Ämnet måttbeställda mattor kom upp på tal redan första dagen. Det var tydligen något som min kära sambo ägnat mycket tid åt att tänka på i sitt liv. Det var samtidigt något jag aldrig ens ägnat en enda tanke på. Här uppstod förstås en konflikt.

  • ”Ska det vara så viktigt med måttbeställda mattor?” frågade jag. 
  • ”Ska det vara så viktigt att avfärda idén om att måttbeställa mattor till vårt nya hem?” svarade han och gjorde en bra poäng.

Efter några diskussioner om kostnader fram och tillbaka kom vi fram till en kompromiss. Billiga, tråkiga mattor i de tråkigaste rummen. Måttbeställda mattor i de finaste rummen. Så skulle det få bli. Saken var bara att jag blev väldigt fäst vid måttbeställda mattor när vi väl började kika på det över nätet. Faktum är att jag nästan gick om min sambo i detta intresse. ”Vi kanske skulle ha en måttbeställd matta i barnens rum också, vad tror du?” hörde jag mig själv säga.

Ja, ni förstår ju. Det hela slutade i en enda stor bonanza av måttbeställda mattor till lägenheten. Nu, för bara några timmar sedan kom samtliga mattlösningar på plats i olika hörn av vår nya bostad. Vi är mycket, mycket, mycket nöjda med resultatet.

I vardagsrummet har vi en stor, vid och otroligt skön matta som pryder i stort sett hela rummet. När man sitter i soffan kan man borra ner fötterna i det varma tyget. Detsamma gäller när man sitter vid matbordet.

I sovrummet har vi gått ett snäpp längre när det gäller måttbeställda mattor. Här körde vi på turkos – Min hatfärg. Det var min sambo som ville ha det för att fånga 80-talsviben i rummet. Jag köpte argumentet och gick med på att även köpa den måttbeställda mattan. Det ser lite knasigt ut, men också ganska coolt!

Vad vill jag säga med allt detta? Jag vet inte. Kanske att man ska våga testa nya saker. En insikt som många innan mig har kommit fram till. För mig var det måttbeställda mattor. För dig är det kanske något annat.

Våga, våga, våga!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest