Hemstädning och tid över

Hej igen!

Nu ska ni få ytterligare ett inlägg på samma tema som jag behandlat under de senaste 2 månaderna. För den som, mirakulöst nog, lyckats missa vad detta handlar om så är det hemstädning. För ett par år sedan valde jag nämligen att skaffa professionell hemstädning och jag har inte sett mig om sen dess. Det var ett oerhört viktigt beslut som förändrade mycket i mitt liv.

De senaste inläggen har varit lite filosofiska. I det första inlägget talade jag om hur det kom sig att min inställning till hemstädning förändrats så. Jag berättade då om min familj och åsikterna som präglat min syn på världen. Nästa inlägg berörde samma aspekt av hemstädning, men handlade mer om den moraliska aspekten. Var det egentligen rätt av mig att anställa någon att ägna sig åt min hemstädning? För er som inte läst inlägget ännu kan jag säga följande: Att det finns arbete inom hemstädning hjälper en väldigt massa människor att komma in på arbetsmarknaden. Att lära sig språket och få ett syfte i Sverige. Detta är något av de viktigaste delarna av att bo och verka i landet, om ni frågar mig. Så ja: Hemstädning är en himla bra idé. Både på ett samhälleligt plan och för den som väljer att ta del av de otroligt stressreducerande tjänsterna. Faktum är att det sistnämnda är vad jag kommer att ta upp nu och i de kommande inläggen.

Sedan jag valde att skaffa hemstädning har jag fått otroligt mycket mer tid med min dotter. Jag är ensamstående och för alla som är det, eller känner någon som är det, så är ni medvetna om tidsbristen. Det finns helt enkelt väldigt lite tid för lek. Den tid som blir över till när hon har lagt sig ägnar jag mestadels åt att städa upp efter henne. Ja, och städa upp efter mig själv såklart. Det är väldigt tröttande och svårt att motivera sig till att göra något annat med sin tid. En ond spiral hade satts i spinn, och en slutade när jag anlitade hemstädning.

Min professionella hemstädning kommer en gång varje vecka. Sedan jag valde att anlita ett välrenommerat företag för ett par år sedan har saker verkligen ändrats radikalt. Hemstädning gör att jag och min dotter har massor av tid tillsammans. Vi kan leka, busa, åka iväg, äta glass, ägna oss åt varandra. Allt detta – utan att jag ska ha en klump i magen för hemmasysslorna samtidigt. 

Jag är övertygad om att hemstädning räddade mig från ett och annat magsår. Låter det dramatiskt? Det må så vara!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest