Moral och hemstädning

Ett beslut togs. Ett beslut som innebär att jag skulle bli en annan människa mot den jag först trodde att jag var. Jag skulle anlita professionell hemstädning för min lägenhet i stan. För många av er är detta säkerligen inte en särskilt stor sak alls. För mig är det verkligen det. Anledningen till varför hemstädning är ett känsligt ämne är för att jag är uppvuxen i en arbetarklassfamilj.

Vad har det med saken att göra då?

Det är en rimlig fråga, och inte helt okomplicerad att svara på. Min mamma och pappa hatar orättvisor, och det gör jag också. Jag avskyr maktmissbruk och jag avskyr när vissa människor utnyttjar andra. Detta står jag fast vid och jag kommer aldrig någonsin ändra mig. Vad som däremot hände var att denna inställning tog sig uttryck på lite skadliga sätt emellanåt. Hemstädning är ett sådant exempel. Jag inbillade mig att hemstädning var någonting som gjorde skada på människor. Att rika människor utnyttjade fattiga för att städa upp i deras skit. Jag har helt ändrat inställning om denna fråga. Jag ska berätta varför.

Det finns en sak som genomsyrar allt när det handlar om huruvida man är en del av ett samhälle. Denna sak är jobb. Har man ett arbete eller har man inte ett arbete. Hemstädning är ett viktigt arbete för jättemånga människor. Inte minst människor med utländsk bakgrund som försöker ta sig in i det svenska samhället. Tack vare att tjänster som hemstädning, kontorsstädning, industristädning och annan lokalvård finns har de arbete. De har en fungerande vardag och de har, inte minst, en inkomst.

Jag valde att skaffa professionell hemstädning för snart 1 år sedan och jag ångrar inget. Detta är en oerhört bra idé, kära vänner. Jag fullkomligt avgudar den person som kommer och städar hos mig. Jag säger inte att alla som anlitar hemstädning skulle hamna i en personlig relation med den som städar. Jag säger bara att det var så som det blev för mig, och jag gillar det.

Detta är ett av de inlägg jag kommer att skriva om hemstädning ett tag framöver. Som ni märker kom det att handla mest om moralen kring frågan. I fortsättningen kommer jag att behandla mer praktiska delar av hemstädning.

Låter det bra?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest