Några fasadrenoveringar

Nu kommer inlägget som jag har pratat om att jag ska skriva i närmare ett år. Det började med att jag, i förbifarten, nämnde att jag jobbade med fasadrenovering. Detta tycktes vara något som fascinerade många av er oerhört mycket. Jag tänkte att jag hade sagt att det var det som var mitt arbete förr, men icke. Det blev många frågor som dök upp angående fasadrenovering. Det var oväntat men också lite kul att få berätta lite mer om vem jag är för er.

Många har bett mig att berätta om olika jobb jag utfört inom fasadrenovering. Varför detta är så intressant för utomstående är något som gör mig förvånad. Samtidigt skulle jag inte vara något utan er följare så därför följer jag er önskan. Idag ska jag presentera några av de roligaste arbetena som jag utfört.

Den gamla kyrkan

Höjdrädsla fick man inte ha då vi utförde fasadrenovering på en av huvudstadens högst belägna kyrkor. Jag har aldrig haft särskilt stora problem med det, men detta var något extra. Jag minns hur min kollega klamrade sig fast vid ställningarna och sa ”Detta är vansinne. Fullkomligt vansinne”. Jag höll nästan på att ramla ner för att jag skrattade så mycket. Hur som helst så var detta ett fantastiskt jobb att få vara med om. Jag hade nog bara arbetat i något år när det skedde.

Lägenhetshuset utanför Stockholm

Om det inte har sprungits om på senare år så är det Sveriges största lägenhetskomplex. Vi utförde fasadrenovering på det största hyreshuset i hela vårt avlånga land. Det var en mycket intressant upplevelse. Även här helt jävla otroligt högt ovanför marken. Det tog förstås sitt lilla tag men det var värt det. Varje gång jag åker in mot huvudstaden norrifrån så slänger jag ett öga på byggnaden. Den putsade fasaden skiner vackert i solen. Jag känner mig nöjd och stolt över att få ha varit med på fasadrenoveringen.

Museibyggnaden

Ja, sist men inte minst. Jag, som oerhört historieintresserad, fick utföra fasadrenovering på ett av landets coolaste museums lokaler. Det kanske inte låter så märkvärdigt men för mig var det faktiskt väldigt stort. Detta skedde dessutom under värmeböljan, sommaren 2018. Det var skönt vissa dagar och minst sagt mindre skönt andra dagar.

Nu är det dags att kila för mig. Jag återkommer med fler texter snart igen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest