Råd för hemmarörfixaren

pan-xiaozhen-IYE0ImQlY90-unsplash

Tät toalett – rörmokarens användbara tips
I den här artikeln kommer läsarna att lära sig vilka åtgärder som fungerar bäst för en tilltagen toalett.

Vad måste göras för att få en toalett fri igen? Här får rörmokarens användbara tips för att rensa en tilltagen toalett. Läsarna hur toalettavloppet frigörs utan fullständig rengöring av avloppet.

Ingenting är mer obehagligt än en igensatt toalett. Om vattnet i toaletten inte rinner ut ordentligt kan en översvämning snabbt uppstå.

Det läckande vattnet översvämmar inte bara badrummet utan också de andra rummen i hela huset.

Men vad måste göras för att lösa en toalett? Här får du rörmokarens bästa tips för en tilltagen toalett.

Sugklockan kallas också sugropp.

Det hjälper omedelbart om toaletten är igensatt. Den tilltäppta toaletten kan rengöras snabbt och säkert med pumpen.

Sugkoppen kan alltid användas för att rengöra den blockerade avloppet. Ett undertryck byggs upp under användning, vilket också rensar starka blockeringar på toaletten.

Pumpprocessen måste upprepas några gånger så att vattnet kan rinna normalt igen. Om toaletten fortfarande är igensatt måste sugpropp användas några gånger till. Som regel har blockeringen i toaletten helt försvunnit.

Rensa den igensatta toaletten med PET-plastflaskan. Rörmokarens sista utväg

Om sugproppen inte är i hushållet, kan en enkel plastflaska hjälpa. Med PET-flaskan kan alla blockeringar på toaletten tas bort snabbt och säkert.

Om toaletten inte är fri, måste locket skruvas fast på fel. Sedan måste flaskbotten klippas av.

Nu kan PET-flaskan användas för pumpning. Om toaletten är starkt igensatt kommer alla blockeringar i toaletten att utlösas.

Plastflaskan är mycket billig och hjälper omedelbart om toaletten inte längre fungerar korrekt. Detta bör dock vara en flaska med 2 liter. Om toaletten slutar fungera kan denna flaska användas omedelbart.

Dräneringsspiralen hjälper om toaletten är igensatt

Om toaletten är igensatt kan en rörrengöringsspiral användas. Olika blockeringar på toaletten kan snabbt avlägsnas med rörrensspiralen. Avloppet skadas inte och förorenas inte.

Om toaletten är igensatt och vattnet inte längre kan rinna ut ordentligt, kommer det säkert att hjälpa. – Om inte ring din rörmokare redan idag.

Om toaletten är blockerad hjälper toalettborsten
Om toaletten är igensatt kan toalettborsten också användas. En tilltagen toalett kan också rengöras med en toalettborste och rengöras för smuts.

Om dräneringsspiralen eller sugkoppen inte lyckas och toaletten

fortfarande är igensatt kan toalettborsten vara till stor hjälp. I vissa fall hjälper lite tryck så att toaletten inte längre är igensatt.

Hängaren hjälper när toaletten är igensatt

Om en sugklocka eller en dräneringsspiral saknas i hushållet kan den tilltäppta toaletten tas bort med en galge.

Det bör dock vara en metallhängare. Om toaletten är igensatt kan avloppsrören behandlas väl med den här hängaren.

Metallen är lätt att böja och kan användas i alla toaletter. Pälshängaren måste leds in i avloppsröret.

Kroken måste vara längst fram. Fästkroken går in i rören och släpper ut toalettstoppningen. Denna process bör emellertid utföras mycket noggrant så att toaletten inte skadas.

Dessa topptips är mycket viktiga så att toaletten inte blir igensatt
En toalett förblir alltid fri om inga främmande föremål tvättas ner. Under inga omständigheter får ett toalettblock eller toalettblock komma in i avloppsrören.

Men för mycket toalettpapper kan täppa till toalettrören. Toalettpapperet ska upplösas helt i vatten och får inte täppa till toaletten.

Om för mycket toalettpapper tränger in i avloppsrören kommer toaletten att vara igensatt. Men hår och fasta föremål täpper också av avloppsrören. I många fall samlas de främmande föremålen runt det så kallade U-röret.

Med dessa tips kan all smuts dock tas bort säkert, snabbt och väl. Men om alla toaletter i huset är blockerade, bör en mobil toalett hyras.

Eftersom toaletterna måste rensas igen, kan det vara värt att använda de mobila toaletthusen eller ringa en rörmokare för att få en mer långsiktig lösning på problemet.

En tilltagen toalett är mycket irriterande och kan orsaka obehagliga lukt i hela huset. Med dessa topptips bör emellertid all smuts lossna.

Om tipsen inte fungerar, bör en rörmokare ringas och anställas. Den sakkunniga personalen känner till professionellt arbete och sätter på nytt sanitetsutrustningen.

Det kan vara värt att söka efter en professionellt rörmokare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest